Реалізація державної політики щодо створення в закладах освіти безпечного для життя і здоров’я дитини середовища, запровадження регіональних соціально-освітніх трансформацій та нових підходів до організації здорового, раціонального та безпечного харчування учнів і вихованців – є пріоритетним напрямком.

22 березня у залі засідань КО ДЮСШ «Ровесник» відбувся семінар - практикум щодо належних умов харчування, дотримання санітарного законодавства та законодавства з безпеки, якості харчових продуктів при організації харчування дітей. Захід проходив за участю освітян громади та працівників Гайсинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Заступник начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Юлія Покотило зосередила увагу на способах організації харчування, режимів харчування, окреслила вимоги до планування меню, забезпечення харчування дітей з особливими дієтичними потребами, наголосила на необхідності дотримання вимог «Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305.

«Головна концепція системи НАССР – це контроль небезпечних факторів, і це не просто міра для проходження перевірок спеціальними органами, а важливий інструмент для контролю безпеки харчування дітей», – зазначив Державний ветеринарний інспектор – Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Гайсинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Ростислав Горішевський.

Доповідач проінформував присутніх про останні зміни в законодавстві, звернув увагу присутніх на те, що НАССР є єдиною системою забезпечення безпеки харчової продукції, принципи якої довели свою ефективність і прийняті міжнародними організаціями.

Фахівцями зосереджено увагу на питаннях щодо безумовного дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів заснованих на принципах аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Обговорено вимоги щодо діяльності постачальників харчових продуктів та послуг з організації харчування для навчальних закладів освіти.

Важливу увагу під час наради було приділено і питанню підготовки кваліфікованого персоналу для харчоблоків та правильне ведення необхідної документації.

© 2024. Відділ освіти та спорту Бершадської міської ради